Weer even bijpraten - Reisverslag uit Chiclana de la Frontera, Spanje van Astrid Goorman - WaarBenJij.nu Weer even bijpraten - Reisverslag uit Chiclana de la Frontera, Spanje van Astrid Goorman - WaarBenJij.nu

Weer even bijpraten

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

12 Mei 2008 | Spanje, Chiclana de la Frontera

Om te beginnen leuk om de reacties op onze webpagina te lezen. Als het goed is, krijgen we in de loop van deze week (langzaam) internet, maar dan zullen we wel e-mail kunnen verzenden en lezen. Met Telefonica weet je het maar nooit en we wachten het even af.
ALS het komt, kunnen we gewoon thuis ook eens persoonlijk reageren op de berichten.

Even tijd voor een verslag vanuit Cádiz. Hoewel we het nu wat rustiger aan doen, is er toch weer veel gebeurd.
Onze waterton op het dak heeft een ommuring gekregen. De afwerking (natuurlijk ook met bolletjes) is bijna gereed.
Verder hebben we er een groot houthok en een opbergruimte voor bouwmaterialen bijgekregen. Toen Roald in Murcia was hebben wij voor de afwerking gezorgd. Dat cement smijten bleek toch ook nog een klus, maar het resultaat is fraai. Roald heeft vervolgens het pannendak gelegd.

Op de nog af te werken dakrand van het huis en het zwembad na, dat we gepland hebben voor volgend jaar, is de laatste grote klus nog de bouw van een muur naast het huis om de levante een beetje te weren. Hiervoor is inmiddels ook de fundering gelegd.
Al met al is er weer een grote hoeveelheid beton en cement verwerkt.
De bedoeling is, dat Roald tegen deze muur een vijver gaat aanleggen met een bijpassend stuk tuin.

Roald heeft een irrigatiesysteem in de tuin aangelegd en dat scheelt een hoop tijd in de bewatering. Het systeem is tot dusverre opgedeeld in vier groepen. Met onze bestaande pomp konden we helaas maar één groep laten werken. We hebben inmiddels een zwaardere pomp aangeschaft, zodat we meer groepen tegelijk kunnen inschakelen en daarmee de totale irrigatietijd kunnen beperken. Dat scheelt weer in het gebruik van de generator.
Het is nog steeds erg droog. We hebben wel zo af en toe bewolking, maar regen valt er nauwelijks. Dat betekent, dat we toch veel water moeten geven. Onze oude put lijkt een beetje lui geworden, dus we proberen deze weer een beetje te activeren, zodat we daarmee ons irrigatiesysteem kunnen voorzien.

Tussen alle activiteiten door hebben we toch tijd gevonden om een bezoek te brengen aan de feria van Jerez. Na die van Sevilla is dat de grootste feria van Andalucia en beroemd om de paarden. Astrid mocht van een Spaanse vriendin een heuse traje gitana lenen. Dat voelt toch heel bijzonder om zoiets te dragen. Het was prachtig weer die dag en het was zeker de moeite waard om deze feria mee te maken, zeker in het gezelschap van Spanjaarden.
Natuurlijk moest de traje gitana nog even op de foto op ons eigen terras.

Onze nieuwe inverter is inmiddels ook geïnstalleerd en ons electriciteitssysteem is beveiligd tegen kortsluiting. Onze windmolen moet nog voorzien worden van een zwaardere voet. Hiervoor moest een gat gegraven worden van 1 x 1 x 1,5 meter. Dat heeft Wim nu uitgegraven, zodat binnenkort het beton kan worden gestort. Ook dat bleek een zware klus, want door de droogte is de grond behoorlijk hard.

Zoals eerder gezegd, als het allemaal goed gaat krijgen we in de loop van komende week een internetverbinding via onze sateliettelefoon. Helaas is het geen snelle verbinding, maar we zullen dan in ieder geval onze e-mail thuis kunnen lezen en ook zelf e-mail kunnen verzenden. Voor de zwaardere internetverbindingen zijn we dan nog wel afhankelijk van het internetcafé. In ieder geval is het heel bijzonder op de campo om te beschikken over een internetverbinding.

Zo langzamerhand komen we op het punt, dat alle grote projecten zo’n beetje afgesloten zijn. We kunnen dan de grote bouwplaats, die er nu nog is voor onze garage, opheffen. Het plan is om op die plaats grind te storten. Na alle cement en beton, die op deze plaats terecht is gekomen, zal er naar verwachting niet veel meer willen groeien. We hebben het dan uiteindelijk rondom het huis ook aardig voor elkaar.

Natuurlijk blijft er hier altijd wat te doen en zullen we ons zeker niet gaan vervelen.
Als uiteindelijk de dakrand van ons huis is afgewerkt, zullen we de buitenkant opnieuw moeten schilderen en de luiken opnieuw moeten spuiten. Ook de luiken van de nieuwe ramen moeten nog worden behandeld.

Onze honden hebben van alle activiteiten weinig last en vinden een leuke speelplek in de bulten grind en zand die er nu nog liggen. Kees moet dicht bij alle activiteiten zijn. Hij heeft inmiddels ook al alle verfkleuren op zijn zwarte vacht erbij gekregen. Zodra er iets geschilderd is, moet Kees er prompt tegen aan liggen. Ook in alle verwerkte beton en cement laat hij consequent zijn sporen na. Kees en Willem hebben veel plezier met elkaar.
Het strand is natuurlijk ook helemaal geweldig. Willem was al wat vrijer in het water en Kees begint er nu ook de lol van in te zien.

We hebben vernomen, dat het op dit moment mooi weer is in Nederland. Vaak betekent dat in het voorjaar, dat het dan in Spanje wat minder is. Dat klopt inderdaad. Het is hier nu wat frisser (ca. 19 graden) en bewolkt, maar regen is tot nu toe nog uitgebleven (in ieder geval hier aan de kust). Maar deverwachting is, dat het binnenkort wel weer een stuk warmer wordt. We hopen, dat het begin juni ook nog een beetje aangenaam is in Nederland, want dan komen we eventjes kijken en zitten we een dag of 10 in ons kabouterhuisje op Klein Langeloo.

• 12 Mei 2008 - 10:03

Mathilde:

Dag lieve mensen zo heel ver weg, wat hebben jullie nog een energie in die warmte. Leuk verhaal weer en zo blijven we op de hoogte. Geweldige steun van jullie zonen. Astrid jij viel helemaal niet uit de toon in jouw spaanse uitdossing, heel charmant. Laat even weten als jullie in NL zijn en waar jullie zitten.
    Controle chirurg, botscan niet goed, nader onderzoek, heel spannend. 20e uitslag.
    Veel liefs van een toch altijd nog positief ingestelde meid!! Groetjes R&M

• 12 Mei 2008 - 12:14

Marquita:

Hallo werkpaarden, wat een zin in alles.! Maar goed als de zon schijnt, maakt dat niet uit.Prachtig wordt he allemaal, erg leuke fotos.!
    Ik heb ook problemen met internet thuis, daar hof je dus niet voor op de campo te wonen. Zie dat jullie je allemaal uitstekend vermaken. De honden doen het ook goed. Zou graag een kijkje komen nemen, maar je wilt altijd van alles. zal eens kijken hoe het er bij ons uitziet, we zitten nu met 2 pers.!!! de vakantie was ruk, maar nu stort het weer in. We hebben alleen 3 merken bijlekaar, Oad-Bex en Hopla, en dat brengt toch wel wat paxen. Ik ben de tijd in ned. ook bezig geweets, dan wil je alles in een korte tijd proppen.! Maar er zit schot in.! We bellen maar weer eens ook gezellig. heel veel liefs. Marquita

• 13 Mei 2008 - 10:09

Gerdi Leussink:

Wat genieten jullie op de feria. Astrid wat staat die jurk je goed. Een echte spaanse schone!
    Fijn dat je na al die klussen nu iets meer relaxen kunt al lees ik dat er nog heel veel plannen zijn. Geweldig dat jullie die met eigen mankracht uitvoeren en zo een droompaleisje bouwen.
    Ik tref woensdag Catrien en maak dan een afspraak voor jou Astrid en ook zal ik Irma en Ank bellen om elkaar te treffen als jullie in NL zijn. Ik hou je op de hoogte.
    Tot gauw.
    Knuffel van Gerdi en Adri

• 13 Mei 2008 - 13:50

Inge:

laat even weten wanneer je in NL bent i.v.b.tekenen. geweldig dagboek, leuke foto's

• 14 Mei 2008 - 14:59

Irma De Vries:

Hallo Pagodelhumo gang,

super leuk om van jullie bericht te ontvangen.
    Als jullie internet hebben, ga je dan ook op Skype aanmelden, dan kunnen we ook telefoneren met elkaar.

Wij hebben de laatste tijd het nodige meegemaakt. Ik weet niet of jullie je mijn vriendin Hettie en haar man Herman uit Delden kunt herinneren. Herman, een grote, wat zware man met een baard. Hij is op de nacht van Hemelvaartsdag op 2 mei overleden. Een stom ongeluk in huis. Hij wilde gaan slapen, ging de trap op, gleed uit en is achterovergeslagen met zijn hoofd tegen de garderobe: schedelbasisfractuur en op slag dood. Hettie en hun zoon Paul sliepen al en hebben niks gehoord. Paul heeft z'n vader smorgens gevonden. Een schok, natuurlijk het meest voor Hettie en haar zoon, maar ook voor ons als vrienden. De eerste in onze leeftijdscategorie zal ik maar zeggen.

Cor is weer druk bezig met solliciteren. De persoon die de firma verliet en waarvoor hij als uitzendkracht werd ingezet, is teruggekomen naar z'n oude job. Vrijdag gaan we naar de Expo naar de banenbeurs. Natuurlijk loopt het waterverhaal gewoon door.
    Ik heb zo hier en daar nog mijn schoonheidsspecialistenafspraken, dus splinter komt wel door de winter.

Het is hier prachtig met het mooie weer en we genieten er van, maar volgend weekend is het al weer minder. Dat is de shit hier, het mooie weer houdt nooit lang aan.
    Onze beesten doen het ook goed. De poezen zijn natuurlijk veel buiten nu en houden de place muisvrij.
    Voor 2 weken was de kleine een nacht weg en kwam smorgens na herhaald roepen niet opdagen. Dus ben ik met de hond een stuk gaan lopen op het zandpad bij ons achter, waar op het eind een vangkooi voor vossen staat om te kijken of de poes erin zat. Niet een poes maar wel een reebok zat gevangen in de kooi. Gauw Cor geroepen en het beest met zn tweeen bevrijd. Dus ja, hier gebeurt ook wel eens wat.
    Gisteren uitgerekend 8 jaar na de vuurwerkramp een grote brand op de Marssteden. Bij een plasticverwerkend bedrijf was brand uitgebroken en de brand had 2 belendende bedrijven meegenomen. Grote zwarte rookwolken boven Enschede, zoals toen in 2000.

Ik ben in volle voorbereiding voor de Drupa en van 29 mei tot 11 juni non stop op de Messe in Düsseldorf.

Nu ja, dit was het wel zo'n beetje voor het moment.

Jullie fotos zijn prachtig, elke keer genieten als ik ze zie.

Hoop je te zien als je in NL ben, ik hoor wel van Gerdi.

liefs en groetjes ook van Cor
    Irma

• 15 Mei 2008 - 13:57

Tonie Van Den Berg:

Hallo Astrid en Wim,
    even een berichtje uit Enschede. Eindelijk kunnen we weer mailen. Vanaf 21 december waren we niet online. We blijven jullie volgen wat betreft de
    bouwavonturen. Wat is het leuk en zal het ook nog leuker worden. Maar wel heel veel werk. Geweldige foto's van alle werkzaamheden. Ook van het paraglyden en de feria. Wat een leuke jurk had je aan, je bent zo een echte spaanse.
    We hebben in februari nog een sms gestuurd. We wilden een dagje komen maar we hoorden niets terug dus kwam het er niet van. We hbben heerlijke maanden (januari en februari) in Spanje gehad. Het weer was geweldig, zoals het nu hier is.
    Inmiddels is Roel weer herstellende van een vervelende geelzucht. Ontstaan door verstopte galwegen. Vorige week vrijdag hebben ze in het ziekenhuis twee buisjes geplaatst in de galwegen zodat de gal weer kon stromen. Hij had veel pijn en was saffraangeel. In 1 week 8 kilo afgevallen. Het gaat nu weer de goede kant op en we maken toch maar vakantieplannen. Gaan als het goed gaat eind mei met de caravan naar Frankrijk en Spanje, komen half juli terug. We wonen inmiddels in ons appartement in centrum Enschede. We vinden het heerlijk en genieten.
    Wensen jullie een fijne tijd in Holland, helaas zijn wij dan weg. Wellicht een andere keer. Liefs van ons

Roel en Tonie

• 16 Mei 2008 - 19:07

Herman En Hermien:

Ha die Wim en Asrid.
    Fijn weer van jullie te lezen. Zo zijn we weer een beetje op de hoogte. Hier snelt de tijd voorbij en dat is een gezond teken. Zoals afgesproken met Herman gaan we ervan uit dat we met jullie begin juni een borreltje drinken.
    Tot gauw.